Lugtgener

Væk med kemisk afløbs rens, hvis dine afløb lugter. Det er en dårlig ide for dig og naturen – og også for dine afløbsrør.

Ingen kaustisk soda eller lign. Kemiske midler som kaustisk soda, afløbs rens og klorin er stærkt ætsende og kan ødelægge installationen. Større mængder kaustisk soda kan udvikle varme i afløbet, så samlinger og rør af plast bliver deforme og utætte. Hvis det er gamle betonrør forsvinder de i værste fald helt og afløbet vil kollapse. Det er samtidig skadeligt for miljøet og naturen.

Hvad kan du gøre i stedet for?

Start med at fjerne hår og skidt fra afløbet. Hvis dit afløb lugter, er det sikkert bakterier fra f.eks. mad -, sæbe - og hår rester. Fjern resterne og rens afløbet med universalrengøringsmiddel.

Er der vand i vandlåsen? En vandlås har form som et liggende S. Der skal altid stå vand i den. Vandet danner en prop som kan forhindre der kommer lugt fra hovedkloakken. Hvis et afløb sjældent eller ikke bliver brugt, kan vandlåsen tørre ud og lugt kan trænge ind. Derfor er det altid en god idé jævnligt at hælde vand i afløbet, gerne et par gange om ugen.

Hæld kogende vand i afløbet. Skyl igennem med et par kedler kogende vand en gang om ugen. Kogende vand dræber næsten alle bakterier og forebygger propper i vandlåse og afløb under hånd- og køkkenvaske.

Glycerin i gulvafløbet.  Hvis du skal være væk eller bortrejst i længere tid, kan du hælde en deciliter glycerin i afløbet. Glycerinen vil lægge sig som en flydende prop og fordamper ikke så let, det kan forhindre at afløbet tørrer ud. Glycerin er ikke skadelig for miljøet.

 
 
Tankegang - vanebrydende visuel kommunination